5.4.2023

Sulzer Pumps Finland Oy valmistaa ja myy pumppuja, sekoittimia sekä kompressoreita. Yhtiö operoi Kotkassa Karhulan teollisuuspuistossa, minne kytkeytyvät pitkät perinteet pumppuvalmistuksessa sekä konepajateollisuudessa. Sulzer on juuri saanut valmiiksi kehitysprojektin tuotannon tehostamisesta, mihin kuului olennaisena osana uuden puoliautomaattisen maalaamon rakentaminen.

“Projekti oli todella mielenkiintoinen, mutta samalla myös haastava – aikataulu oli tiukka ja suunnitteluun liittyi useita eri rajapintoja ja muita laitetoimittajia”, kertaa Enmacin projektipäällikkö Tomi Järvinen (kuvassa).

Pumppuja nostaakseen ja kääntääkseen Sulzerilla nousi tarve erilaisille nostoapuvälineille sekä laitteille. Enmac valikoitui kumppaniksi laitteiden suunnitteluun ja projektointiin ja onkin ollut vahvasti mukana jo alun konseptoinneista lähtien. Sulzerin uuden valmistuslinjan maalaamosta vastaava Matti Kytömäki kertoo Enmacin valikoituneen toimittajaksi vankan nostoapuvälineiden toimittamisen kokemuksen perusteella: ”Lisäksi paikallisuus oli tärkeä valintakriteeri, koska tiedettiin, että uuden laitteen asennuksissa ja käyttöönotossa myös suunnittelun tulee olla paikalla”, Kytömäki jatkaa.

Merkittävimpänä osana Enmacin toimituksessa olivat maalauslinjaston alku- ja loppupäähän sijoittuvat pumppujen nosto- ja kääntölaitteet, joiden avulla eri pumppumallit saatiin asetettua maalauslinjalle oikeaan asentoon. Linjan loppupäässä nosto- ja kääntölaitteella pumppu otetaan pois maalauslinjalta ja käännetään oikeaan asentoon pumpun varustelua varten. Enmac toteutti laitteiden mekaanisen ja sähkö- ja automaatiosuunnittelun sekä huolehti kaikki valmistus- ja laitehankinnat nosto- ja kääntölaitteisiin liittyen. “Laite toimii kuten on suunniteltu, ja olemme olleet erityisen tyytyväisiä Enmacilta saamaamme asiakaspalveluun ja nopeaan vasteaikaan”, kertoo Sulzerin projektipäällikkö Petri Taipale.

Uutiset

11.6.2024 Ajankohtaista
10.6.2024 Ajankohtaista