15.3.2022

Munax Oy on varsinaissuomalainen kananmunatalo, jonka tahtotilana yrityksen alkuvuosista lähtien on ollut kehittää kananmunan pakkaamisen lisäksi myös heti käyttövalmiita kananmunatuotteita. Kananmuna itsessään on ilmiömäinen raaka-aine, mutta vaatii lähtökohtaisesti käsittelyn ennen nauttimista. Kananmunan proteiini on tutkitusti paras mahdollinen proteiinin lähde ihmiselle, joten heti käyttövalmiina tuotteena kuluttajan on helpompi saada laadukkaat proteiinit nautittavaksi eväänä, välipalana tai kiireisen aamun aloituksena.

Munax Oy:n sekoitustankkeja.

Tehtaidensa käynnissä pitämisessä ja tuotantoprosessien kehittämisessä Munax Oy luottaa Enmacin asiantuntijuuteen ja osaamiseen. Munax Oy:llä on Enmacin kanssa palvelusopimus, joka kattaa tuotantoprosessin automaatio- ja ohjausjärjestelmien ylläpidon, kehittämisen ja häiriötilanteiden purkamisen joko etäyhteyksien avulla tai paikan päällä tehtävänä työnä. Tuotannon häiriötilanteissa tehtaalta tulee ilmoitus häiriöstä, jonka Enmacin automaatioasiantuntija ottaa käsittelyynsä ja tilanneanalyysin jälkeen ottaa etäyhteyden tuotantolinjan ohjausjärjestelmään, korjaa vikatilanteen ja raportoi kunnossapitojärjestelmään vian syyn ja tehdyt korjaustoimenpiteet. Näin saadaan myös seurantaa vikatilanteista ja niiden mahdollisesta toistuvuudesta. Mikäli vikaa ei saada poistettua etäyhteyden avulla, matkustaa automaatioasiantuntija paikan päälle tehtaalle.

”Tuotannon aikana tulevien vikojen korjaaminen on erityisen haastavaa, koska tehtaalla on monen eri valmistajan toimittamia laitteita ja niissä eri merkkisiä ohjausjärjestelmiä. Meillä tulee olla tarvittavat työkalut, jotta pääsemme kiinni ohjausjärjestelmiin ja osaavat henkilöt, jotka hallitsevat erilaisten työkalujen käytön, ja lisäksi ymmärtävät prosessien toiminnan. Tuotanto pitäisi luonnollisesti saada myös mahdollisimman nopeasti käyntiin”, kertoo Enmacin sähköautomaatiosta ja sovellussuunnittelusta vastaava Porin ja Rauman yksiköiden johtaja Juha Palmén. Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka arvostaa yhteistyössä erityisesti ripeyttä: ”Enmacin vahvuutena on paikallisuus ja nopeat vasteajat. Meille on erittäin tärkeää pysyä tilaus- ja toimitusrytmissä ja vastata asiakkaidemme tarpeisiin.”

Uutiset

11.6.2024 Ajankohtaista
10.6.2024 Ajankohtaista