30.8.2023

 

Valmet Automotive tarjoaa autonvalmistajille kehittyneitä järjestelmiä ja palveluita, jotka tukevat siirtymistä kohti sähköistyvän liikenteen ratkaisuja. Yritys valmistaa Uudenkaupungin akkutehtaalla korkealuokkaisia akkujärjestelmiä ennen kaikkea autoteollisuuden tarpeisiin – yhtiö on autoteollisuuden edelläkävijä sähköisen liikenteen ratkaisuissa sekä kestävässä kehityksessä.

 

Valmet Automotive luottaa Enmacin asiantuntijuuteen ja osaamiseen – Enmac on ollut toteuttamassa muun muassa Valmet Automotiven Salon akkutehtaan tuotelaadun valvontaan liittyviä toimituksia sekä Uudenkaupungin akkutehtaan ensimmäisen valmistuslinjan sähköautomaatiototeutusta. Enmac osallistuu parhaillaan kyseisen valmistuslinjan modifiointiprojektiin, jossa sillä on vahva rooli projektoinnissa, sähköautomaatio- ja mekaniikkasuunnittelussa sekä robottien ja ohjausjärjestelmän sovellusohjelmoinnissa, projektijohdollista toimintaa sekä asiakkaan projektiorganisaation tukemista unohtamatta.

 

”Akkujen valmistus on korkeaa laatua ja osaamista vaativaa tekemistä, ja samat korkean laadun ja osaamisen vaatimukset on asetettu myös toimittajille. Akkutuotannon prosesseissa hyödynnetään viimeisintä tekniikkaa olevia laitteita ja järjestelmiä, joka tuovat lisää osaamisvaatimuksia ja haasteita myös toimittajalle. Olemme onnistuneet hyvin vastaamaan näihin haasteisiin ja pystyneet pitäytymään tiukoissa toimitusaikatauluissa, jotka tämäntyyppisissä modifiointiprojekteissa ovat aina puhdasta ”green field -projektia” vaativampia, kun eri osatoimittajien aikatauluja ja laitteita sovitetaan olemassa olevien laitteiden joukkoon. Meillä on tarvittavaa kokemusta ja osaamista tämäntyyppisten toimitusten ja haasteiden ratkaisemiseksi sekä hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi, kertoo Enmacin automaatioliiketoiminnan johtaja Juha Palmén”.

 

Valmet Automotiven Akkutehdas Uudessakaupungissa

Valmet Automotiven akkutehdas Uudessakaupungissa

 

”Valmet Automotive on yksi Euroopan johtavista toimijoista akkujärjestelmien suunnittelussa ja valmistuksessa. Olemme kasvaneet nopeasti, ja työllistämme akkuliiketoiminnassa jo yli 1000 henkilöä kolmessa tuotantolaitoksessamme Salossa, Uudessakaupungissa sekä Saksan Kirchardtissa. Toimintamme tukijalkoja ovat kestävän kehityksen huomioiminen sekä täyden palvelun tarjonta, joka sisältää muun muassa tuotekehityksen, tuotantotekniikan ja valmistuksen”, kertoo Valmet Automotiven Uudenkaupungin akkutehtaan johtaja Veli-Juhani Kettunen.

 

”Valmet Automotiven tuotantoprosessien suunnittelussa ja toteuttamisessa tarvitaan ammattitaitoisia yhteistyökumppaneita, joilla on kykyä ja osaamista teknologiaratkaisuista korkean automaatioasteen ympäristöissä. Valmistusprosessin lisäksi vaativia automaatiosovellutuksia tarvitaan tuotantolinjojen laadun ja tuoteturvallisuuden takaamiseen – hyvä esimerkki tästä on tiettyjen komponenttien yksilöllinen dokumentointi valmistusprosessissa ja niiden jäljitettävyysketjun hallinta. Enmac on osoittanut kykynsä älykkäiden teknologiaprosessien vaatimien ratkaisujen suunnittelussa ja toteutuksessa”, jatkaa Kettunen.