Laadukasta mekaniikkasuunnittelua

Suunnittelemme ja toteutamme asiakaslähtöisiä ja laadukkaita ratkaisuja laite-, kone-, tuotantojärjestelmä-, ajoneuvo- ja teräsrakennesuunnittelun osa-alueilla.

Huolellinen suunnittelu tuo säästöjä

Paneudumme perusteellisesti tarpeisiisi ja sitoudumme haasteiden ratkaisemiseen. Kokoamme tiimin Enmac-ammattilaisista siten, että se palvelee sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Avullamme kaiken kokoiset projektikokonaisuudet toteutuvat laadukkaasti, oikea-aikaisesti ja budjetissa pysyen.

Mekaniikkasuunnittelussa valitsemme suunnitteluohjelmistot työn ja tarpeen mukaan. Suunnittelijoillamme ovat käytössä tehokkaat ja tarkoituksenmukaiset työkalut. Tarvittaessa suunnittelemme myös käyttämilläsi järjestelmillä.

Asennustarkkuutta ja havainnollistettavuutta 3D-laserkeilauksella

Käytössämme on 3D-laserkeilaustyökalu, jonka avulla voimme dokumentoida ja kuvata olemassa olevia ympäristöjä 3D-muodossa nopeasti, joustavasti ja tarkasti. Laserkeilattu ympäristö siirretään suunnitteluohjelmistoon suunnittelua ohjaamaan. Kuvaustilanteessa laserkeilaus parantaa työturvallisuutta ja mahdollistaa mittaukset vaarallisistakin paikoista. Suunnitteluohjelmistossa 3D-ympäristö lisää asennustarkkuutta ja havainnollistettavuutta. Laserskannausta voidaan hyödyntää lukuisiin eri tarkoituksiin, kysy rohkeasti meiltä mahdollisuuksista.

Lujuuslaskennalla varmistetaan turvallisuus ja tehokkuus

Varmistamme lujuuslaskennalla suunniteltavan tuotteen turvallisuuden ja toiminnallisuuden sekä optimoimme valmistuskustannukset. Tyypillisiä laskentakohteitamme ovat erilaiset liikkuvat koneet ja koneenosat, painelaitteet, kantavat rakenteet sekä komposiitti- ja muovirakenteet. Huomioimme aina myös kohteen paikalliset vaatimukset. Parhaassa tapauksessa lujuuslaskennan ansiosta voidaan välttyä lukuisien prototyyppien tuottamiselta ja testaamiselta, jotka vievät paljon aikaa ja lisäävät kustannuksia.

Lujuuslaskelmien avulla optimoimme materiaalin käyttömäärän ja materiaalipaksuudet asiakkaan liiketoiminnan tehostamiseksi. Kun rakenteiden lujuus varmistetaan jo suunnittelun alkuvaiheessa, voidaan välttyä kalliilta ja jopa vaarallisilta suunnitteluvirheiltä. Laadukkaiden ja tarkkojen analyysien ja simulointien avulla pystymme tehostamaan prosesseja ja tuottamaan kustannussäästöjä.

Toteutamme kaikki mekaniikkasuunnitteluun liittyvät rakenne- ja virtausanalyysit, lujuuslaskelmat, simuloinnit, rakenneoptimoinnit sekä ratkaisemme lujuuslaskennan avulla ilmenevät tekniset ongelmat.

Dokumentointi, CE-merkintä ja testaus viimeistelevät suunnittelun

Prototyyppien testauksen ansiosta pystymme tehostamaan prosessejasi sekä tuomaan kustannussäästöjä. Ammattitaitoisella 3D-suunnittelulla minimoimme myös riskit lopputuotetta käytettäessä.

Dokumentointi kuuluu aina laadukkaaseen tekniseen suunnitteluun. Tuotamme suunnittelun yhteydessä kaikki koneiden ja laitteiden CE-merkinnässä vaadittavat dokumentit: varaosa-, käyttö- ja huolto-ohjekirjat, riskianalyysit sekä valmistus- ja kokoonpano-ohjeet. Tarvittaessa otamme kokonaisvastuun myös dokumentoinnin kehittämisestä ja ylläpidosta.

Asennamme ja testaamme suunnittelemamme laitteet sekä tarjoamme huollot ja kunnossapidon palvelut. Katso Service & Retrofit-palvelukokonaisuutemme.

Uudet innovaatiot ja tuotekehitys

Myös tuotekehitys kuuluu tarjontaamme. Autamme sinua uusien innovaatioiden kanssa toteutettavuusselvityksestä, esisuunnittelusta ja konseptoinnista aina tuotteen käyttöönottoon saakka.

Ammattitaitoisen tuotekehitysprosessin avulla luomme optimaalisesti yrityksesi tarpeisiin sopivan tuotteen. Tuotekehityksen projektikokonaisuus sisältää resursoinnin, aikataulutuksen, hankinta- ja valmistusketjun määrittelyn sekä prototyypin ja nollasarjan valmistuksen valvonnan.

Lisäksi saat hankkeesta aina täydellisen dokumentaation.

Mekaniikkasuunnittelupalvelumme

 • Esisuunnittelu ja kustannusarviot
 • Tuotekehitys
 • Kone- ja laitesuunnittelu
 • Lujuuslaskenta ja -analyysit
 • Työkone- ja ajoneuvosuunnittelu
 • Teräs- ja betonirakennesuunnittelu
 • Tuotantolinjojen ja -laitteiden suunnittelu
 • 3D-laserkeilaus
 • Nostoapuväline- ja siirtolaitesuunnittelu
 • Asennusvalvonta
 • Testaus- ja käyttöönottopalvelut
 • Käyttö- ja huolto-ohjeet
 • CE-dokumentointi
 • Valmistusdokumenttien laadinta

Referenssejä

Lisätietoja sinulle antaa

Sampo Siuko

Johtaja, teknologia ja liiketoiminnan kehitys

Pirkanmaa

Anna meidän ratkaista ongelmasi

Ammattilaistemme vuosien saatossa kartuttama tietotaito on käytössäsi. Olemme valmiina, joten älä aikaile.

 

Ota yhteyttä