Etusivu » Koneet ja turvarakenteet » TSAC-robottisolu

TSAC-robottisolu

Robottisolu puhkeamattoman renkaan valmistamiseen

Kokonaistoimituksia yhdeltä luukulta ja yksillä vastuilla

Enmac tarjoaa kokonaistoimituksena myös laitteita, joita ei vielä ole olemassa. Teemme hankinnasta helpon: asiakas ostaa suunnittelun, valmistuksen, asennuksen ja käyttöönoton yhdellä sopimuksella ja yksillä vastuilla. On tärkeää tunnistaa lähtötiedot ja tehdä alustava laitemäärittely asiakkaan kanssa. Hyvä esimerkki kokonaistoimituksesta on TSAC (Tire Sealant Application Cell), jonka Enmac kehitti ja toimitti kiinalaiselle rengasvalmistajalle.

TSAC-robottisolu eli miten kehitetään tuotantomenetelmä tuotteelle

Rengasvalmistaja oli kehittänyt niin sanotun seal-renkaan, johon lisätty massa virtaa mahdolliseen reikään ja paikkaa sen itsestään. Rengasvalmistajalla ei ollut kuitenkaan tuotantomenetelmää kehittämälleen tuotteelle. Seal-renkaan tarve korostuu tulevaisuudessa, kun autonominen ajaminen ja sähköautoilu yleistyvät. Moni autonvalmistaja edellyttää, että OEM-rengastoimittajalla on kyky toimittaa Seal-renkaita.

Tuotekehitys ja suunnittelu

Tuotekehitysvaiheessa tehtiin alustavia suunnitelmia, nopeita esitestejä ja komponenttivalintoja. Kun riittävä varmuus toiminnasta oli saavutettu, siirryttiin yksityiskohtaiseen suunnitteluvaiheeseen, jonka aikana synnytettiin tarkat suunnitelmat, valmistusdokumentit, lujuustarkastelut sekä muu dokumentaatio. Suunnittelun edetessä kartoitettiin samaan aikaan jo toimitusketjua konepajojen ja komponenttitoimittajien osalta.

Valmistus, toimitus ja käyttöönotto

Suunnittelun valmistuttua voitiin käynnistää hankintatoiminta ja laatia sopimukset.

Valmistusvaiheessa Enmac valvoi ja johti valmistusta sekä suoritti tehdastestit tilaajan määrittelemien edellytysten mukaisesti. Kun tehdastestit oli hyväksytysti suoritettu, TSAC-robottisolu toimitettiin lentorahtina Kiinaan, jossa tilaaja hoiti tullimuodollisuudet ja rahdin käyttöpaikalle. Enmac suoritti käyttöönoton ja koulutukset operaattoreille.

Koko tuotekehitys ja valmistusvaihe mukaan lukien laite toimitettiin asiakkaalle noin yhdeksässä kuukaudessa. Kehitetyn teknologian kysyntä on ollut merkittävää ja tuotteelle on suuri potentiaali tulevaisuudessa.

23 helmikuun, 2023 • Ajankohtaista
19 syyskuun, 2022 • Ajankohtaista
19 syyskuun, 2022 • Ajankohtaista
14 kesäkuun, 2022 • Ajankohtaista