Järjestelmätoimitukset

Mitä räätälöity järjestelmä- tai laitetoimitus tarkoittaa?

Räätälöidyillä järjestelmillä tai laitteilla tarkoitetaan asiakkaan tarpeeseen suunniteltua ja valmistettua konejärjestelmää. Konejärjestelmä voi olla järjestelmä, laitos, laite, kone, koje, rakenneryhmä tai osa. Tietyillä aloilla on eri termejä laitteille, mutta termiä ”kone” tai ”laite” voidaan käyttää melko laajassa merkityksessä. Enmac on erikoistunut jo yli 35 vuoden ajan suunnittelemaan erilaisia koneita ja laitteita, lisäksi koneiden toimituksista on kokemusta jo kymmenen vuoden ajalta.

 

Järjestelmätoimitukselle on useita eri termejä, kuten EPC (Engineering, Procurement, and construction), LSTK (Lump Sum Turn Key) ja EPIC (Engineering, Procurement, Installation & Commissioning). Ylätasolla ne tarkoittavat, että asiakas saa järjestelmän toimitettuna kokonaisuutena sisältäen suunnittelun, valmistamisen sekä asennuksen tai käyttöönoton.

Järjestelmätoimitus.png

Laitetoimitus siis tarkoittaa, että autamme alussa asiakkaitamme määrittelemään minkälaiset laitteen he tarvitsevat. Tämän pohjalta Enmac tekee suunnitelmat ja tarvittavat lujuustarkastelut, hankkii alihankintakumppaneiltaan sähköautomaatiosuunnittelun sekä mahdolliset ohjelmoinnin, kilpailuttaa soveltuvilta konepajoilta valmistuksen, valvoo ja johtaa valmistuksen, tekee tarvittavan testauksen, varustelee laitteen, toimittaa sen määräpaikkaan määräaikana ja tarvittaessa tekee asennuksen sekä käyttöönoton ja lopputestauksen. Laitetoimitusten toimituslaajuus sovitaan etukäteen tapauskohtaisesti.

Valmistuksen osalta jokaisen konepajan konekanta ja osaaminen on viritetty tietynlaista tuotantoa varten. Tästä syystä on oleellista riippumattomasti valita valmistukseen sopivin ja tehokkain valmistuskumppani. Enmacilla on laaja kymmenien vuosien aikana muodostunut verkosto koti- ja ulkomaisten konepajojen ja komponenttitoimittajien kanssa. Vaativat hankkeet esimerkiksi ydinteknisiin laitteisiin liittyen mahdollistavat, että osaamme viestiä ja määritellä valmistuksen vaatimukset koko alihankkijaverkostolle. Verkostomallin hyötyjä on muun muassa tuotannon skaalautuvuus; pystymme toteuttamaan suuria projekteja jakamalla tuotannon eri toimijoille. Suomen kokoisen maan voima piilee osaltaan yritysten yhteistyössä eli verkostoissa. Liittämällä yhteen suomalaisissa yrityksissä olevaa osaamista voimme kilpailla osaamisessa, kapasiteetissa ja laadussa kenen kanssa tahansa. Mikäli haluat juuri sinun vaatimuksiasi vastaavan laitteet, ota yhteyttä Enmaciin.

Minkälaisia laitteita Enmac toimittaa?

Enmac on mekaniikkaan erikoistunut asiantuntijayritys. Tästä syystä toimittamamme laitteet usein sisältävät mekaanisia rakenneosia. Koska suunnittelemme laitteet kuhunkin projektiin, emme ole toimialariippuvainen, vaan pystymme toimittamaan laitteita monelle eri toimialalle. Yleisimmin olemme toimittaneet laitteita teknologiateollisuuteen kuten malmin- ja metallinjalostukseen, valmistavaan teollisuuteen, erikoisnostoihin, merenkulkuun tai logistiikka-alalle.  

 

Esimerkkejä toimitetuista järjestelmistä - Räätälöidyt robottisolut

Enmac toimittaa räätälöityjä robottisoluja, joista esimerkkinä kehittämämme ja toimittamamme renkaan valmistuksessa käytettävä robottisolu. Tässä projektissa asiakkaallamme oli kehitetty tuote, mutta heillä ei ollut sille valmistusmenetelmää tai laitteita. Me Enmacissa kehitimme tuotantomenetelmän, valmistimme laitteen ja kävimme käyttöönottamassa sen Kiinassa.

Klikkaamalla näet alla olevat kuvat suurempina.

 
 
 

Esimerkkejä toimitetuista laitteista - Räätälöidyt putoamissuojat

Olemme toimittaneet jo yli 50 kappaletta putoamissuojia. Putoamissuoja on työturvallisuutta ja tehokkuutta parantava laite nesteiden ja kaasujen korkeapurkupaikoille. Putoamissuoja täyttää hoitotasostandardin vaatimukset ja on räätälöitävissä lähes kaikkiin kohteisiin.

Klikkaamalla näet alla olevat kuvat suurempina.

Olemme toimittaneet laitteita esimerkiksi seuraaville asiakkaille:

raat_yritykset.png

Kestävää ja kehittyvää kumppanuutta

Enmac on asiantuntijasi tuotekehityksen, teknisen suunnittelun ja vaativien asiantuntijapalveluiden aloilla.

Enmac – The Magic in Engineering

Vastuunkantava ja sitoutunut kumppani vaativaan mekaniikkaan.

Ota yhteyttä