Enmac Oy
Ajankohtaista / Etusivu » Enmac suunnittelemassa Poriin massiivisia satamamuutoksia

Enmac suunnittelemassa Poriin massiivisia satamamuutoksia

Porin Kallonlahden sataman muutokset liittyvät rikasteen käsittelyn investointeihin Porin sataman alueella. Hanke on lajissaan suurin koko Porin alueella tällä hetkellä. Hanke liittyy satamaan tuotavan malmirikasteen (pääosin nikkeli- tai kuparirikastetta) purkuun laivasta, esikäsittelyyn, kuljetukseen, varastointiin ja jatkojalostukseen.

Enmacin osuus hankkeessa on alustava layout-suunnittelu sekä tarkennettu esisuunnittelu laitekokonaisuuksista rikasteen esikäsittelyn ja kuljetuksen osalta. Lisäksi Enmac toimii Porin Sataman asiantuntijana teknisissä kysymyksissä. Haasteena layout-vaiheen suunnittelussa oli sijoittaa kuljetinjärjestelmä siten, että se tukee sujuvasti sataman muita toimintoja. Suunnittelun tarkentuessa tavoitteena on ollut ratkaista rikasteen käsittelyn haasteet, mm. pölyäminen ja muodostuneiden kamien eli kokkareiden murskaaminen.

Ratkaisuja lähdettiin hakemaan rikasteen ominaisuuksien ehdoilla, tavoitteena ympäristövaatimukset huomioiva maailman paras käsittely- ja kuljetuslaitteisto. Enmac on tehnyt Porin Sataman kanssa jo pitkään suunnittelua samankaltaisiin ympäristöihin, joten olosuhteet ja henkilöstö on tuttua. ”Asiointi Enmacin kanssa on yhtä sujuvaa ja mutkatonta kuin Porin Sataman suorat väylät!”, summaa yhteistyöstä Porin Sataman kehityspäällikkö Kai Heinonen.

“Kokemukset nykyisten kuljetinlaitteiden kunnossapidosta otetaan uusissa suunnitelmissa huomioon. Meiltä löytyy tarvittava laaja-alainen osaaminen eri haasteiden ratkaisemiseksi saman katon alta, joka mahdollistaa kokonaisuuden onnistumisen”, kertoo Enmacin projektipäällikkönä toimiva Katri Laine

Kallonlahden satamahanke on vielä kesken, ja projekti etenee kokonaishankkeen aikataulun mukaan.

Porin satama on Satakunnassa sijaitseva satama, joka rahtimääriensä puolesta kuuluu Suomen kymmenen suurimman sataman joukkoon. Satama voi vastaanottaa Cape-, Panamax-, Handy- ja Feeder-luokan aluksia. Sataman pituus on 2,7 kilometriä ja se on toiminut yli 230 vuotta samalla paikalla.

23 helmikuun, 2023 • Ajankohtaista
19 syyskuun, 2022 • Ajankohtaista
19 syyskuun, 2022 • Ajankohtaista
14 kesäkuun, 2022 • Ajankohtaista